Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Ταξίδι με μηχανή: Που, πως και γιατί να το τολμήσετε

Πηγή Φωτογραφίας: giviexplorer. com Πηγή Φωτογραφίας: giviexplorer. com

Ωραίο και άνετο το αυτοκίνητο, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ την εναλλακτική και τις δυνατότητες που προσφέρει ένα ταξίδι με μηχανή; Ναι, θα στερηθείτε την άνεση των αναπαυτικών καθισμάτων του αυτοκινήτου αλλά θα αποκτήσετε μία άλλη αίσθηση της οδήγησης και μια απευθείας επαφή με τη φύση. Φυσικά, το φθινόπωρο θεωρείται η καταλληλότερη εποχή για ένα ταξίδι με μηχανή καθώς δεν έχει ούτε τη ζέστη του καλοκαιριού, ούτε την ψύχρα του χειμώνα, ούτε τις πιθανές αλλεργίες της άνοιξης.

Ευτυχώς, η Ελλάδα διακρίνεται για το πλούσιο φυσικό της τοπίο, και το φθινόπωρο ένα ταξίδι με μηχανή σημαίνει κιτρινοπορτοκαλιά χρώματα, μυρωδιές και αμεσότητα με το φυσικό κάλλος της χώρας μας. Ειδικότερα για αυτούς επιθυμούν μία πιο extreme εμπειρία οδήγησης με στροφές και απότομους δρόμου, η επιλογή ενός ταξιδιού με μηχανή on/off φαίνεται αρκετά δελεαστική. Επιπλέον, ιδανικές διαδρομές για ένα μοτο-ταξίδι είναι οι εξής:


1. Κερκίνη (Σέρρες-Δορκάδα-Ξυλόπολη-Λαχανά-Στρυμονικό-Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου-Οχυρό Ρούπελ-επιστροφή)

Πηγή: sovara.gr


2. Όλυμπος (Θεσσαλονίκη-Κλειδί-Αιγίνιο-Κολινδρός-Ρυάκια-Κατερίνη-γύρος Βελβεντού-φράγμα Πολυφύτου-επιστροφή)

Πηγή: autotriti.gr


3. Χαλκιδική (Πετράλωνα-Ορμύλια-Ουρανούπολη-Νέα Ρόδα-Ιερισσός-επιστροφή και στάση στον Ταξιάρχη στο Πανεπιστημιακό Δάσος)

Πηγή: travelo.gr


Σε κάθε περίπτωση, για την ομαλή και επιτυχή έκβαση του ταξιδιού, πολλή σημαντική είναι και η προετοιμασία του. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, μεριμνήστε για τον έλεγχο και τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας έτσι ώστε τα φώτα, λάστιχα, λάδια, υγρά φρένων και οι αναρτήσεις να μην αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα όπως επίσης και να μην υπάρχουν τυχόν διαρροές στο όχημα. Συγχρόνως, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μετακίνησης και κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας καθώς επίσης και τους χάρτες, και ταξιδιωτικούς οδηγούς που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. Τέλος, μην παραμελείτε την εξόπλιση σας με όλο τον αναγκαίο ρουχισμό (παντελόνι με αδιαβροχοποίηση, γάντια, κάλτσες, αντιανεμικό και φυσικά κράνος) αλλά και με είδη πρώτων βοηθειών (παυσίπονα, γάζες, ψαλιδάκι, σπρέι για εγκαύματα, αμμωνία, γάντια λατέξ, κολλύριο και λιποζάν).

Πηγή: parallaximag.gr σε συνδυασμό με την ευγενή παραχώρηση πληροφοριών του κ. Π. Κινόπουλου, υπεύθυνου οδηγών της Umbrella Network Group Private Company