Νέα της Εταιρίας

Νέα της Εταιρίας (10)

Ωραίο και άνετο το αυτοκίνητο, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ την εναλλακτική και τις δυνατότητες που προσφέρει ένα ταξίδι με μηχανή; Ναι, θα στερηθείτε την άνεση των αναπαυτικών καθισμάτων του αυτοκινήτου αλλά θα αποκτήσετε μία άλλη αίσθηση της οδήγησης και μια απευθείας επαφή με τη φύση. Φυσικά, το φθινόπωρο θεωρείται η καταλληλότερη εποχή για ένα ταξίδι με μηχανή καθώς δεν έχει ούτε τη ζέστη του καλοκαιριού, ούτε την ψύχρα του χειμώνα, ούτε τις πιθανές αλλεργίες της άνοιξης.

Ωραίο το καλοκαίρι. Λίγοι είναι αυτοί που δεν αδημονούν για την άφιξη του και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Πάντα όμως κρατά λίγο και ειδικά φέτος λαμβάνοντας υπόψιν τις υφιστάμενες υγειονομίες συνθήκες. Εκεί που συνηθίζουμε στην ανεμελιά, στη θάλασσα και στην ξαπλώστρα γυρνάμε πίσω, στη δουλειά, στην πόλη, στην καθημερινότητα. Ωστόσο, η ομαλότερη επανένταξη στους ρυθμούς της κανονικότητας, δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε κάτι που πρέπει να μας γεμίζει άγχος και αποστροφή, αρκεί να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα τηρούμε καθημερινά όπως:

Σε προηγούμενο άρθρο έγινε εκτενέστερη αναφορά στη σωστή επιλογή του αντηλιακού μας για τη μέγιστη προστασία από τις βλαβερές UVA και UVB ακτίνες. Ωστόσο, η προφύλαξη του δέρματος από τον ήλιο συντελείτε με δύο τρόπους, έναν εξωτερικό και έναν εσωτερικό. Εξωτερικά, η αντηλιακή προστασία επιτυγχάνεται με τη χρήση του σωστού αντηλιακού. Εσωτερικά, ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που λειτουργούν ευεργετικά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και κάνουν πιο ανθεκτικό τον οργανισμό μας και το σώμα μας έναντι των επικίνδυνων ηλιακών ακτινών. Σε συνδυασμό λοιπόν με το σωστό αντηλιακό, αυτές είναι οι super τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό και προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος:

Οι επικίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς δρόμοι της Ελλάδας καθώς και οι συχνές παραβάσεις, έχουν αναμφισβήτητα καταστήσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ως το σημαντικότερο και βασικότερο κείμενο της ομαλής κυκλοφοριακής αγωγής. Μάλιστα, η από το Μάρτιο του 2018 αναθεώρηση του έχει φέρει στο προσκήνιο ακόμη αυστηρότερα μέτρα προφύλαξης που αφορούν τόσους τους οδηγούς όσο και τους πεζούς.

H φροντίδα και συντήρηση των ελαστικών ενός οχήματος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ασφαλή οδήγηση και στην ορθή συμπεριφορά του αυτοκινήτου, τόσο υπό φυσιολογικές συνθήκες όσο και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Ωστόσο, πολλές φορές η αμέλεια φροντίδας ή/και αλλαγής των ελαστικών αυξάνει την επικινδυνότητα της ασφαλούς πορείας και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γενικότερη αίσθηση οδήγησης.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού, η πανδημική βόμβα του κορονοϊού που έπληξε την ανθρωπότητα, μας έχει αποπροσανατολίσει πλήρως από τα σχέδια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Ωστόσο, ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι πλούσια με παραλίες και η ιδέα για καλοκαιρινές βουτιές δεν φεύγει απ’ το μυαλό μας!

Βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού και με τη συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας, η χρήση αντηλιακής προστασίας δεν είναι κάτι που απλώς συνίσταται αλλά κρίνεται απαραίτητη για την ασφάλεια του δέρματος και την αποφυγή δερματικών και όχι μόνο παθήσεων. Ωστόσο, ερωτήματα, όπως το πόσο απαραίτητο είναι να χρησιμοποιείται όλο το χρόνο ή αν δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται μετά από σολάριουμ, προκαλούν ασάφειες και δημιουργούν μύθους σχετικά με την εφαρμογή του.

 

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Νέα γραφεία, νέα δυναμική

Η Umbrella Network Group είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι μετέφερε τα γραφεία της, τα οποία από την έναρξη της δημιουργίας της βρίσκονταν στον Πειραιά. Έτσι, από την 1η Μαΐου 2020, η UNG απέκτησε νέα έδρα στην όμορφη περιοχή της Ηλιούπολης, στην οδό Πύρρωνος 3.